ANA SAYFA İLETİŞİM BİLGİLERİ BAĞLANTILAR SİTE HARİTASI E-POSTA GİRİŞİ ÜYE GİRİŞİ TMMOB
eski.mmo.org.tr ENGLISH
AKM ML MK EKM

14 Mayıs 2024 Salı    

EİM-MEDAK MİEM PBK
ŞUBE GİRİŞ SAYFASI

 TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNDE GELECEK ARAYIŞLARI ( GAZİANTEP GÜNCEL)

    Yayına Giriş Tarihi: 16.09.2009  Güncellenme Zamanı: 16.09.2009 13:01:35  Yayınlayan Birim: GAZİANTEP ŞUBE  
 

Güncellenme Zamanı: 16.09.2009 13:00:59

TÜBİTAK desteği ile tekstil ve hazır giyim sektöründe belirlenecek yeni yol haritasını çizmek amacıyla Makine Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şubesi’nde çeşitli üniversitelerden akademisyenler, MMO Şube Başkanı Ali Peri ve uzman mühendislerin katılımlarıyla bir toplantı düzenlendi.

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, tekstil ve hazır giyim sektörünün yıllarca ülke ekonomisinin lokomotifi, ihracatının öncüsü olarak sanayideki yerini aldığını, ancak son yıllarda, Çin, Hindistan ve Mısır gibi ülkelerin ucuz işgücüne dayalı rekabeti ile karşı karşıya kalan sektörün ciddi sıkıntılar yaşamaya başladığını söyledi.

Artan küresel rekabetin, işletmelerin mal ve hizmet girdisini bir arada bulabilecekleri yeni oluşumlar içerisinde yer almalarını gerekli kıldığını belirten Peri, "Bu oluşumlardan en önemlisi kümelemedir. Kümeleme, sektörde birbiriyle girdi çıktı ilişkisinde bulunan işletmelerin belirli bir bölgede toplanmalarını amaçlayan yerel bir ekonomik kalkınma metodudur" dedi,

Peri, bu çerçevede, tekstil ve hazır giyim sektörünün yoğun olduğu 10 il seçilerek, seçilen bu illerde kümeleme potansiyelinin belirlenmesi amacı ile Çankaya Üniversitesi‘nden Prof. Dr. Öznur Yüksel başkanlığında TÜBİTAK desteği ile proje başlatıldığını anımsattı.

Peri, "Çankaya Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Makine Mühendisleri Odası tarafından ortak bir çalışma ile yürütülecek bu projede araştırma kapsamındaki illerde kümeleme potansiyelinin belirlenmesinin yanında, işletmelerin rekabet etme kapasiteleri ile ilgili önerilerin de geliştirilmesi hedeflenmiştir. Bunun yanında projede elde edilen verilerin Türkiye‘nin ekonomik, çevresel ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak kapsamlı bir küme politikası oluşumunda da kullanılması amaçlanmıştır" diye konuştu.

Proje kapsamında MMO Gaziantep Şubesi‘nde kendisi ile beraber Gazi Üniversitesi‘nden Yrd. Doç. Dr. Gülşen Erenler Çakar, Yrd. Doç. Dr. Fatma Bayraktar, Çankaya Üniversitesi‘nden Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Taş, Dr. Nilay Aluftekin ve MMO üyesi uzman mühendislerin katılımlarıyla bir toplantı gerçekleştirildiğini kaydeden Peri, toplantıda projeyle ilgili olarak Gaziantep‘te gerçekleştirilecek çalışmalar ve mevcut durum hakkında değerlendirmeler yapıldığını söyledi.

Ali Peri, "Gaziantep‘te proje kapsamındaki çalışmalar başlamış olup, sonuçları doğrultusunda alınacak önlemlerin ve yapılacak çalışmaların kamuoyuyla paylaşılması ve sonuçların sektöre ışık tutması hedeflenmektedir. Makine Mühendisleri Odası olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluk bilinci ile ülke yararına olan her çalışmada olduğu gibi bu projede de yer alarak, projenin sonuçlarının ülkemiz ekonomisine ve özellikle tekstil sektörüne faydalı olacağı inancındayız" şeklinde konuştu.

 

Bağlantılar: 
http://www.guncelgazete.com/detay.php?id=20081
 

Gaziantep Şube Kaynaklı Yazılı Basında Odamız »

16.09.2009 tarihinden itibaren 1788 defa okunmuştur.

 

ŞUBE İÇERİĞİ

ÇEVRE ANALİZLERİ YETERLİLİK BELGESİ
BİLGİ EDİNME BAŞVURUSU
SIKÇA SORULAN SORULAR
 

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI GAZİANTEP ŞUBE
BUDAK MAH. ABDULKADİR BEHÇET CAD. NO:40 ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP
TEL: (+90) 342 2304477   FAKS: (+90) 342 2305292
e-POSTA:

SAYFA ÜSTÜ
ÖNCEKİ SAYFA

COPYRIGHT © 2024 TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTİYET CADDESİ No:19 KAT:6-7-8 KIZILAY / ANKARA
TEL: 0850 495 0 666   FAKS:(+90) 312 417 86 21
E-POSTA:

Key İnternet Hizmetleri