ANA SAYFA İLETİŞİM BİLGİLERİ BAĞLANTILAR SİTE HARİTASI E-POSTA GİRİŞİ ÜYE GİRİŞİ TMMOB
eski.mmo.org.tr ENGLISH
AKM ML MK EKM

19 Mayıs 2024 Pazar    

EİM-MEDAK MİEM PBK
ŞUBE GİRİŞ SAYFASI

 V. ULUSAL HİDROLİK PNÖMATİK KONGRESİ VE SERGİSİ İZMİR&8217;DE BAŞLIYOR

    Yayına Giriş Tarihi: 17.10.2008  Güncellenme Zamanı: 10.11.2008 16:14:25  Yayınlayan Birim: İZMİR ŞUBE  
 

 V. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi ve Sergisi 23- 26 Ekim 2008 tarihlerinde İzmir'de Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleştirilecek. Kongrede uygulama ağırlıklı 10 atölye çalışması, 4 kurs, bir yuvarlak masa toplantısı, bir panel ve 30 bildiri sunumu yapılacak.

 V. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi ve Sergisi 23- 26 Ekim 2008 tarihlerinde İzmir'de Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleştirilecek. Kongrede uygulama ağırlıklı 10 atölye çalışması, 4 kurs, bir yuvarlak masa toplantısı, bir panel ve 30 bildiri sunumu yapılacak.

Bilgi için : www.hpkon.mmo.org.tr
Tel: 0232 444 86 66 / 152- 191- 192
e-posta: hpkon@mmo.org.tr

• Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi Makina Mühendisleri Odası İzmir ve İstanbul  Şubesi tarafından  23-26 Ekim 2008 tarihlerinde İzmir'de Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenecektir.

• Kongre kapsamında atölye çalışmaları, kurslar, yuvarlak masa toplantısı , bildiri oturumları, sektör sorunlarının tartışıldığı paneller ile hidrolik pnömatik sektörü içindeki yeni gelişmelerin ve  var olan bilgi birikiminin paylaşılması, sorunlara çözüm önerileri oluşturulması  hedeflenmektedir.

• Bu yıl ilk kez yapılan çalışmalardan biri olarak 1999 yılındaki ilk kongreden itibaren sunulan tüm bildiriler internet ortamına aktarıldı. 2008 yılı bildirileri ile birlikte CD olarak tüm kongre delegelerine dağıtımı yapılacak.

•  Kongrede yine bu yıl ilk kez düzenlenen KASTAŞ A.Ş.'nin  sponsorluğunu üstlendiği Üniversitelere Yönelik Hidrolik Pnömatik Proje Yarışması sonuçlandı.

• Kongre; 10 adet atölye çalışması, 4 adet kurs, bir panel, bir yuvarlak masa toplantısı, açılış konferansı, bildiri oturumları ile bir eğitim kampusu olarak planlandı.

Kongrede "Kontrol ve Otomasyon Teknolojisinde Hidrolik Pnömatik Eğitiminin Önemi" Konulu Panel Düzenlenecek

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi Mehmet Özsakarya tarafından yürütülecek. Panel konuşmacı olarak
 
• Semih Kumbasar – Kongre Yürütme Kurulu Üyesi
• Prof. Dr. Ahmet Kuzucu – İstanbul Teknik Üniversitesi
• Doç. Dr. Ahmet Ceranoğlu – Akışkan Gücü Derneği
• Prof. Dr. Yücel Ercan – TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
• Doç. Dr. Rıza Gürbüz – Ankara Üniversitesi Çankırı MYO
• Tekin Balkız – Milli Eğitim Bakanlığı

Kongrede "Bağlantı  Tekniği ve Borulama"  Yuvarlak Masa Toplantısı Düzenlenecek.

Moderatörlüğünü Kongre Yürütme Kurulu Üyesi Semih Kumbasar'ın  yaptığı  "Bağlantı Tekniği ve Borulama"  konusunda konunun tüm yönlerinin ele alındığı forum şeklinde bir yuvarlak masa toplantısı düzenlenecek. Semih Kumbasar konuyla ilgili şunları söyledi:
"Bağlantı-Borulama ve Montaj Tekniği alanında ülkemizde standartların olmaması  işletmenin kurulması aşamasında müteahhit firma ve sistem kuracak firma arasında çok ciddi sorunlara neden oluyor. Bu sorunların çözüm süreci de çok sancılı oluyor.

Kongre  içerisinde düzenleyeceğimiz yuvarlak masa toplantısında ayrıca pompa emiş hatlarında oluşan kısıtlama ve değişken akışkanların yarattığı sorunlar, gürültü, çevre sağlığı ve ekonomi açısından bir MONTAJ TEKNİĞİ ŞARTNAMESİ oluşturulması gerekliliği ve nasıl oluşturulabileceği üzerinde duracağız. Ayrıca mobil hidrolik ve özellikle ziraat makinalarında uyulması gereken bağlantı ölçü  ve standartları ile bunların kontrolü konularına da değinmeye çalışağız.

Önemli nokta  tüm bu sorunların henüz projelendirme aşamasında çözülmesi gerektiği, işletmeye alma öncesinde mutlaka test ölçümlerinin yapılması gerektiği  aksi halde çok ciddi ekonomik kayıplara neden olduğunu özellikle vurgulamak"

Kongrede 4 Adet Kurs  Düzenlenecek

• Hidrolik Sistemlerde Arıza Arama Teknikleri, Arıza nedenleri ve Çözümleri
 Şemsettin Işıl, Semih Kumbasar, Ertan Soydan, Necip Çayan
• Pnömatik Sistemlerde Arıza Arama Teknikleri, Arıza nedenleri ve Çözümleri
 Durmuş Kara, Lütfü Mumkaya, Alkım Erdönmez
• Hidrolik ve Pnömatik Silindirlerde Kullanılan Sızdırmazlık Elemanları, Seçimi, Kullanım ve Montaj Teknikleri ve Sık Karşılaşılan Problemler
 Bülent Demiralp, Ahmet Pınarlı
• Hidrolik Sistemlerde Bağlantı Tekniği
 Salih Emanet, Lütfü Mumkaya, Suat Demirer

Kongrede Uygulama Ağırlıklı 10 Adet Atölye Çalışması Düzenlenecek

Atölye Çalışması 1

Yük Tutma Valflerinin Seçim Kriterleri
Giulio Ferrari / Bosch Rexroth
23 Ekim 2008 Perşembe  Saat: 13.00 – 16.00

Atölye Çalışması 2

Hidrolik Bağlantılarda Sızdırmazlık Uygulamaları ve Karşılaşılan Problemlerin Çözümü
Mehmet Kömcü / Kurtman
23 Ekim 2008 Perşembe  Saat: 13.00–16.00
1. Yüksüklü bağlantılar
2. Form A ve Form B bağlantı tipleri
3. O-ring ve Pelfex bağlantı tipleri
4. Konik dişli bağlantılar
5. Sızdırmazlıkta yaşanan problemler
a. Yüksüklü Tip montaj kılavuzu
b. Yüksük özellikleri
c. Boru seçimi
d. Boru kesme ve temizlik işlemleri

Atölye Çalışması 3

Elektronik Ölçüm Tekniklerinin Hidrolikte Kullanılması
Manfred Muenzl / Balluff
24 Ekim 2008 Cuma  Saat: 09.30–12.30
• Ürün Skalasına Genel Bakış
• Kalite Vurgusu
• Hidrolik Endüstrisi İçin Geliştirilmiş Ürünler
• Hidrolik Silindirler İçin Yüksek Basınç Değerli Sensörler
• Sürekli Pozisyon Denetimi İçin Lineer Cetveller
• Uygulama Bilgisi
• Uygulama Örnekleri
• Tartışma

Atölye Çalışması 4

Sauer-Danfoss PVG Oransal Valfler ve Yük Duyarlı Pompa Kombinasyonları
Murat BABUÇCU /Mert Teknik A.Ş.
Bahadır ATILGAN /Abel-Tek
24 Ekim 2008 Cuma  Saat: 09.30–12.30

Yük duyarlı sistemler araç üstü ekipman hidroliğinin en yaygın uygulama tipi olarak bilinmektedir. Sistemin genel prensibi; oransal valfler ile kontrol edilen hareketler zincirinde oransal valf çıkışlarındaki sinyallerin toplanıp pompanın deplasman kontrol grubuna kumanda eden bir sinyale dönüştürülmesi olarak özetlenebilir. Sauer-Danfoss oransal yön kontrol valfleri, kısa adı ile PVG valfler Yük duyarlı kontrollü pompalar ile uyumlu çalışması sayesinde bu tip uygulamalar için ideal bir ikili oluşturmaktadır.

Söz konusu atölye çalışmasının ilk bölümünde bu uygulamanın işleyiş prensipleri şematik ve pratik bilgiler desteğiyle sunulacaktır. Çalışmanın ikinci bölümünde ise Sauer-Danfoss PVG valflere mahsus bünyesinde mikro işlemciler içeren "Programlanabilir" ve "CAN-Bus" sistemiyle çalışabilir özel bobinler anlatılacak ve bilgisayar desteğiyle programlama örnekleri sunulacak ve küçük bir hidrolik sistem üzerinde örnek denemeler yapılacaktır.

Atölye Çalışması  5

Eksenel Pistonlu Ünitelerin Esasları
Udo Ostendorff / Bosch Rexroth
24 Ekim 2008 Cuma   Saat: 13.00–16.00

• Çevrim Tiplerinin Temel Prensipleri (Açık Çevrim-Kapalı Çevrim-Yarı Kapalı çevrim),
• Eğik Eksen-Eğik Disk Prensipleri,
• Değişken Deplasman-Sabit Deplasman Prensipleri
• Pompa Fonksiyonu-Motor Fonksiyonu
• Eksenel Pistonlu Ünitelerde sık kullanılan kontrol tipleri.

Atölye Çalışması 6

Hidrolik Sistemlerde Çevrimiçi (On-line) Kirlilik Ölçümü ve Faydaları
Gürbüz Kançal / Hydac
24 Ekim 2008 Cuma  Saat: 13.00–16.00
Hidrolik sistemlerde filtrasyon yapılmalıdır. Ancak oransal ve servo valflerin yer aldığı hidrolik sistemlerde mutlaka filtrasyon yapılmalıdır. Bu sistemlerde, basınç filtreleri ile korunacak valf önünde istenen temizlik sınıfına ulaşılmaya çalışılırken, geri dönüş filtreleri ve off-line filtreler ile sistemin genel temizlik sınıfı da kontrol altında tutulmaya çalışılmaktadır.

Genel olarak yaptığımız bu filtrasyonun doğruluğunun kontrol edilmesi gerekir. Günümüzde işletmeler bunu, sistemden yağ numunesi alınarak laboratuarlarda test edilmesi ya da taşınabilir kirlilik ölçüm cihazları ile ölçüm yapılması şeklinde yapmaktadır. Her iki yöntemde de peryodik kontrol söz konusu olup, peryotlar arası durum ile ilgili bilgi yoktur. Sistemde olacak her hangi bir kontrol dışı olumsuz gelişmeye karşı, sistem korumasız kalacaktır. Oysa çevrimiçi (on-line) ölçüm ile; sistem üzerinde kirlilik ölçüm cihazları (katı partikül–sıvı) sürekli ölçüm yapmakta, hedeften olası sapmalarda kullanıcı uyarılmakta, ilave koruma sistemi devreye girmekte ya da makine durdurularak olası hasar minimize edilmektedir.

Söz konusu workshop üç aşamalı sunulacaktır;
I. Giriş: Hidrolik Sistemlerinde Kullanılan Genel Filtrasyon Yöntemleri
II. Gelişme: Çevrimiçi (On-line) Kontrol Yöntemleri ve Detayları
Sonuç: Çevrimiçi (On-line) Kontrol Yöntemlerin İşletmelere Faydaları

Söz konusu çözümün sahadaki örnekleri, çözümlerin kullanıcıya sağladığı faydalar, workshop'ta detaylı olarak katılımcılara anlatılacaktır. Özellikle Demir-Çelik, Kağıt, Çimento gibi sektörlerden katılan katılımcılar için faydalı olacağına inanıyoruz.

Atölye Çalışması 7

Hidrolik Pnömatik Sızdırmazlık Elemanlarında Dünya'daki Gelişmeler ve Bunların Uygulama Alanlarına Etkileri

Ahmet Pınarlı -Fatih Kömcü-Ahmet Nihat Öziri / Kastaş A.Ş.
25 Ekim 2008 Cumartesi   Saat: 09.30–12.30
• Sızdırmazlık elemanları üretiminde kullanılan malzemelerdeki gelişmeler
o Sızdırmazlık elemanlarının malzemelerinin kullanım yerlerine ve uygulamalarına bağlı olarak seçilmesi ve bu kullanım alanlarına özel malzemelerin bulunması, teknolojinin ilerlemesiyle özellikle son zamanlarda büyük önem kazanmıştır.Bunlara bağlı olarak yeni çıkan malzemelerin teknik bilgileri ve kullanım yerleri ile ilgili bilgiler verilecektir.
• Sızdırmazlık elemanı dizaynlarındaki gelişmeler
o Teknolojik ilerlemelere bağlı olarak, sanayide çözüm odaklı özel makinaların sayısı gün geçtikçe artmaktadır.Bu noktalarda makinaların uzun süreli problemsiz çalışması ve performans değerlerindeki azalmanın zamana bağlı olarak minimum noktada kalması büyük önem kazanmaktadır.Malzeme seçimi gibi sızdırmazlık elemanlarının dizaynları da burada önemli bir etkendir.Buna bağlı olarak özel uygulamalar için tasarlanan sızdırmazlık elemanları tanıtılarak kullanım yerleri ile ilgili bilgiler verilecektir.
• Yeni gelişen malzeme ve profillerin silindir dizaynına etkileri ve sızdırmazlık sistemlerindeki gelişmeler
Örnek kullanım alanlarına uygun sızdırmazlık elemanlarının seçimi ve ve dizaynlar ile ilgili bilgiler verilecektir.

Atölye Çalışması 8

Dört Kadranlı (Quadranlı) Pompa
Clemens Dörfınger - Guido Fleury / Bucher
25 Ekim 2008 Cumartesi  Saat: 09.30–12.30
Sınırlı ve pahalı enerji kaynakları ve gelişen çevre duyarlılığı, mühendislik sistemlerini enerji verimliliği yönünde yeni arayışlara zorlamaktadır, bu nedenle enerji tassarrufu hidrolik sistemlerin en önemli özelliği durumuna gelmiştir.
Geleneksel valf sistemlerinin kullanıldığı hidrolik sistemlerde valflerden dolayı meydana gelen kayıplar enerji verimliliğini düşürmektedir. Akışkan valf üzerinden geçerken oluşan basınç düşüşü pompanın ürettiği hidrolik enerjinin önemli bölümünü ısıya dönüşmesine sebep olmaktadır.
Hidrolik sistemlerde enerji tasarrufunu sağlamanın en temel yolu, sistemin gerek duyduğu kadar debi pompalanarak valf kullanımından kaynaklı hidrolik enerji kayıplarını azaltmaktır.
Gerçekleştirecek olduğumuz workshop çalışmasında şu konular ele alınacaktır:
1. Giriş
2. QX Dahili Dişli Ünitenin İşlevleri
3. QX Karakteristikleri
1. Verimlilik
2. Ses,Titreşim
3. Emme Kapasitesi
4. Teknik Şartname,Teori
5. QX Pompa İşletmesi
6. QXM-İki ve Dört Quatran İşletmesi

Atölye Çalışması 9

Parker'ın Yeni Pilot Kumandalı Servo Oransal Valfleri ve Compax 3F Eksen Kontrol Cihazı Kapalı Devre Uygulamaları İçin Kusursuz Bir Takımdır
Michael Wolf / Parker
25 Ekim 2008 Cumartesi  Saat: 13.00–16.00

Ses Bobinli Sürücü (Voice Coil Drive®) teknolojisi dünya üzerindeki birçok makinenin performansının artırılması için kullanılmaktadır. Sağlamlığı ve dinamikliği ile VCD sürücüsü özellikle pilot valfler için uygundur. Günümüzde Ses Bobinli Sürücü teknolojisi yardımıyla elde edilen avantajların daha büyük gövdelere, yani daha yüksek debilere transfer edilmesi yeni pilot kumandalı valflerin geliştirilmesiyle sağlanmıştır.

Yüksek çözünürlüklü ana kademe geribesleme sistemi ve yüksek tepkili Ses Bobinli Sürücü ile tüm DFplus valfleri, üstün konumlama yeteneğine bağlı olarak açık ve kapalı devre uygulamalarında en iyi performansa erişirler.

Dayanıklı tasarım ve uzun kullanım ömrü VCD teknolojisinin hem direkt hem de pilot kumandalı valflere sağladığı faydalardır. Dinamik çalışma yeteneğine ek olarak bu valflerin kontrol davranışları yüksek kararlılık gösterir. Ayrıca basit montajı ve kurulumu sayesinde devreye alma süreleri önemli ölçüde azalmaktadır.

VCD valflerine ek olarak Compax 3F eksen kontrol cihazları, kapalı devre sistemler için geniş uygulama alanları açmıştır. Bu uygulamalardaki farklı ihtiyaçlar Compax C3F'in çeşitli teknoloji fonksiyonlarıyla karşılanabilir.

Bu atölye çalışması, VCD teknolojisinin ve kapalı devre uygulamalarında Compax 3F eksen kontrol aygıtı ile kullanıldığında elde edilecek avantajların anlaşılmasına olanak sağlayacaktır.

Atölye Çalışması 10

Hareketli Sistemlerde Hortum Deformasyonunun Giderilmesi için Kablo Kanallarının Kullanılması
Halil Yılmaz / Hidrel
25 Ekim 2008 Cumartesi  Saat: 13.00–16.00
Hareketli kablo taşıma sistemleri, günümüzde hemen her sektörde kulanılan otomasyon uygulamalarında hareket eden kablo, hidrolik ve pnömatik hortumlara kılavuzluk etmekte ve bunları korumaktadır.
Atölye Çalışmasında, hareketli hidrolik hortumların sıkışma, aşınma gibi dış etkenlerden korunabilmesi için; uygun tip hareketli enerji kanallarının (E-Kanalı) seçimi irdelenecektir.
• E-Kanalı Seçiminde Uygun Kesit,Boy,Bükme Yarıçapı Nasıl Olmalıdır?
• Dikine Ve Yandan Montajlı Uygulamalarda Nelere Dikkat Etmeliyiz?
• Hangi Hızlara Müsaade Edilir?
• Doldurma Ağırlığı Ne Olmalı,Destekli Ve Desteksiz Mesafeler Nedir?
• Igus Hareketli Taşıma Kanallarının Malzemesi Nedir? Hangi Sıcaklık Aralığında Kullanılabilir? Test Kriterleri Nedir?
Sorularına cevap bulup, atölye çalışması katılımcıları ile fiziki uygulamalara yer verilecektir.

İzmir Şube Kaynaklı Haberler »

17.10.2008 tarihinden itibaren 2440 defa okunmuştur.

 

ŞUBE İÇERİĞİ

ÇEVRE ANALİZLERİ YETERLİLİK BELGESİ
BİLGİ EDİNME BAŞVURUSU
SIKÇA SORULAN SORULAR
 

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBE
MMO TEPEKULE KONGRE SERGİ VE İŞ MERKEZİ ANADOLU CAD. NO: 40 KAT:M2 BAYRAKLI - İZMİR
TEL: (+90) 232 4623333   FAKS: (+90) 232 4862060
e-POSTA:

SAYFA ÜSTÜ
ÖNCEKİ SAYFA

COPYRIGHT © 2024 TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTİYET CADDESİ No:19 KAT:6-7-8 KIZILAY / ANKARA
TEL: 0850 495 0 666   FAKS:(+90) 312 417 86 21
E-POSTA:

Key İnternet Hizmetleri