ANA SAYFA İLETİŞİM BİLGİLERİ BAĞLANTILAR SİTE HARİTASI E-POSTA GİRİŞİ ÜYE GİRİŞİ TMMOB
eski.mmo.org.tr ENGLISH
AKM ML MK EKM

19 Mayıs 2024 Pazar    

EİM-MEDAK MİEM PBK
ŞUBE GİRİŞ SAYFASI

 HİDROLİK VE PNÖMATİK SEKTÖRÜ 5. KEZ İZMİR&8217;DE BULUŞTU

    Yayına Giriş Tarihi: 24.10.2008  Güncellenme Zamanı: 10.11.2008 16:12:33  Yayınlayan Birim: İZMİR ŞUBE  
 

 Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi ve Sergisi Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde başladı. Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen kongre ve sergi 26 Ekim Pazar akşamına kadar devam edecek.

İzmir'de beşinci kez düzenlenen etkinliğin sergi bölümüne hidrolik pnömatik sektöründe faaliyet gösteren 100'e yakın firma, firma temsilciliği, kurum ve kuruluş katılıyor.

 Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi ve Sergisi Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde başladı. Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen kongre ve sergi 26 Ekim Pazar akşamına kadar devam edecek.

İzmir'de beşinci kez düzenlenen etkinliğin sergi bölümüne hidrolik pnömatik sektöründe faaliyet gösteren 100'e yakın firma, firma temsilciliği, kurum ve kuruluş katılıyor.
 

Makina Mühendisleri Odası adına İzmir ve İstanbul Şubeleri tarafından beşinci kez İzmir'de düzenlenen Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi ve Sergisi 23-26 Ekim 2008 tarihlerinde Tepekule Kongre merkezinde devam edecek. Hidrolik – pnömatik sanayinin ürünleri otomasyondan makina imalat sanayine, demir çelik sektöründen tıbba kadar geniş bir yelpazede kullanılıyor. Bu sektörün gelişmişlik düzeyi, ülkenin sanayisinin gelişmişlik düzeyini de gösteriyor.
 
Kongre açılışına Makina Mühendisleri Odası Başkanı Emin Koramaz, Makina İmalatçıları Birliği Başkanı Mustafa Dirin, AKDER (Akışkan Gücü Derneği) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, CETOP (Avrupa Akışkan Gücü Komitesi) Eski Başkanı Amodio Bolzani, MMO İstanbul Şube Başkanı İlter Çevik, meslek odalarının, üniversitelerin temsilcileri ve 500'e yakın delege katıldı.

Kongrenin açılışında Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi halk oyunları ekibi, konuklara Zeybek oyunlarından bir seçki sundu ve büyük alkış aldı.

MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya, yaşanılan ekonomik krize karşın reel sektörün stantlarıyla ve uzmanlarıyla kongreye katılarak destek vermesine yürekten teşekkür etti. Kriz zamanlarının içe kapanmayı teşvik ettiğini ancak krizle mücadelenin içe kapanarak yapılamayacağını belirten Özsakarya, "önceliklerin yeniden sıralanması ve güç birlikleri bu dönemde daha da önem kazanmaktadır. Eğitim ve ürün geliştirmeye önem vermeliyiz." dedi. Özsakarya şunları söyledi;

"Kongremiz 1999 yılından bu güne kadar hidrolik pnömatik alanında ülkemizdeki bilgi ve teknolojinin paylaşılmasında çok önemli bir rolü üstlenmiştir. Bu önemli üretim ve hizmet alanı ilk kez kongremizin çatısı altında "sektörel" bir yapı kazanmıştır. Bu sürecin ardından örgütlenmeye dönük adımlar atılmış, sorunlara ortak çözüm önerileri oluşturma çalışmaları başlamıştır.

Kongremizde sunulan bildirilerden, panel konuşmalarından oluşan yayınlar yaklaşık beş bin sayfalık bir literatür oluşturmuştur. Yine ilk kez İngilizce- Türkçe teknik terimler sözlüğü ve iki temel eğitim kitabı da kongremizde yayınlanmıştır. Hidrolik pnömatik kongrelerinde bugüne kadar 6 bini aşkın mühendis ve teknik eleman, yüzlerce konu başlığında düzenlenen kurs ve seminerlerde mesleki eğitim almıştır. Kongrelerimizden edindiğimiz deneyimle ve uzman üyelerimizin katkılarıyla Şubemizde ücretsiz yaz okulu programlarımızda yeni mezunlara hidrolik pnömatik eğitimi vermekteyiz. Yeni mezunların eğitimlerimize gösterdiği büyük ilgi, bu alanda örgün eğitim ayağının hala boşta durduğunun bir göstergesidir.

Sektör, kongremizin ufuk açıcılığında araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yönelmiştir. Bu süreçte yayın yaşamına başlayan onlarca yayın ve dergi sektörün iletişimini geliştirmiştir."

Makina Mühendisleri Odası Genel Başkanı Emin Koramaz ise konuşmasında özetle şunları söyledi;
"Finans mekanizmalarında başlayan alt üst oluşun ABD ve Avrupa'da yol açtığı/açacağı devasa maliyetin özellikle bizim gibi gelişmekte olan ülkelere fatura edilmesi kaçınılmazdır. Bu durum ile sanayi ve ekonomimize ilişkin birikmiş olumsuzlukların çakışması, Türkiye'nin önemli zorluklarla karşılaşacağının işaretlerini sunmaktadır.
Hidrolik-pnömatik girdilerini yaygın olarak kullanan demir-çelik, makina imalat, iş ve inşaat makinaları, otomotiv, savunma, gıda, ambalaj, gemi inşa, sağlık, barajlar, otomasyon ve robot teknolojileri gibi sektörler ve teknolojik alanların da içinde bulunulan kriz koşullarından etkilenmesi kaçınılmazdır.
Bizce çözüm yolu çok açıktır ve Türkiye'nin önünde gerçekte tek seçenek bulunmaktadır. Ülkeyi yönetenler her şeyden önce bütün bu olumsuz gidişin nedeni olan dışa bağımlı ve küresel sermaye güdümlü politikalardan vazgeçmelidir.
Yatırımlar artırılmalı, özelleştirme uygulamalarıyla devletin küçültülmesi saplantısından vazgeçilmeli, ithalat politikaları gözden geçirilmeli, yerli yatırımcı özendirilmeli ve korunmalı, devletin ekonomideki yönlendiriciliği artırılmalı, planlama yönelimi benimsenmelidir.
Eksenine insanlarının mutluluk ve refahını, sosyal devlet anlayışını oturtan, öz kaynak ve birikimlerimize, bilim ve teknoloji politikalarına dayalı bir sanayileşme ve kalkınma planı uygulamaya konulmalıdır. Böylesi bir plan eşliğinde üretim, yatırım, küçük ve orta boy işletmeler ile sosyal kesimlere dönük ivedi bir ekonomik, sosyal destek programı hayata geçirilmelidir.
Sanayileşen, sosyal güvenlik, sağlık, eğitim, araştırma-geliştirme gibi alanlara kaynak aktaracak, gelir dağılımını düzeltecek, ulaşım, enerji, haberleşme olanaklarından en ucuz bir şekilde yararlanılabilecek, bölgesel eşitsizlikleri giderecek, toplumdaki tüm kesimlerin siyasi yaşamda yer almasını sağlayacak, eşitlikçi, adil, insan haklarına saygılı bir sosyal kalkınma ve demokrasi anlayışının egemen kılınması gerekmektedir."

MMO İstanbul Şube Başkanı İlter Çevik ise; "Her türlü imalat makinaları, ambalaj makinaları, takım tezgahları, gemi inşa sanayi, barajlar, uçaklar, demir-çelik, tekstil, tarım makinaları vb. sektörlerinin hidrolik ve pnömatik alanından talebi vardır. Hidrolik ve pnömatik sektörünün sanayi için önemi büyüktür.

Hidrolik pnömatik meslek disiplininin ve hidrolik pnömatik sektörünün gelişmesine paralel olarak yetişmiş eleman gücüne olan ihtiyaç artmaktadır. Ülkemizin mühendislik birikimi doğrultusunda, ülke kaynakları kullanılarak ürünleri geliştirmek ve imalat süreçlerini iyileştirmek gerekir. Yerli üretimin geldiği noktanın sektörün hitap ettiği sanayiye engelsiz aktarılması ve buna bağlı olarak sektördeki yerli üretimin ağırlığının artması yurtdışından ülkemize makina ve elemanlarının girişini engeller." dedi.

Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tuna Balkan ise bu yılki kongrede 32 Adet bildiri sunulacağını, 4 kurs ve 10 atölye çalışması gerçekleştirileceğini söyledi. Kongrenin, sektörün eğitim ihtiyacının karşılanmasında önemli bir rol oynadığını belirten Balkan, üniversitelerde ve teknik liselerde hidrolik, pnömatik, otomasyon ve kontrol teknolojileri konusunda eğitime ağırlık verilmesini istedi. Kongre de düzenlenen panelde eğitim konusu kapsamlı olarak tartışılacak.

AKDER Başkanı Ahmet Serdaroğlu ise, kongrenin oturum, kurs, atölye çalışmaları kadar sergi bölümünün de bilgi paylaşımı ve sektörün iletişimi açısından önemli olduğunu söyledi. Bundan sonraki amacın kongreyi uluslararası bir organizasyon haline getirmek olduğunu belirten Serdaroğlu, kongreye katılan ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
 
Makina İmalatçıları Birliği Başkanı Mustafa Dirin ise, "Makina Mühendisleri Odasını başarılı çalışmaları nedeniyle kutlayarak; eskiden sağcısı solcusu memleket için çalışırdı, şimdi memleket için çalışan yok. Toplumcu yeni bir siyaset oluşumu gerekiyor bu ülkeye. Her mesleğe saygım var ancak makina üretimini ayrı tutuyorum. Makinacılar bugüne çizgilerini hiç bozmadan geldiler. Her türlü olumsuz koşula karşın üretme çabasını sürdüren makina imalatçıları 8,5 milyar dolarlık ihracat yapıyor. Mesleğimle guru duyuyorum. Bu kongreyi de çok önemli buluyorum. Bilgi paylaşıldıkça değer kazanıyor ve çoğalıyor.  Makina Mühendisleri Odasını, Akder'i ve sektörde çalışanları kutluyorum." dedi.  

Kongre açılışında Avrupa Akışkan gücü Komitesi CETOP'un eski başkanı Amadio Bolzani "Avrupa Akışkan Gücü Piyasası, Yeni Gelişmeler ve Trendler" konulu bir konferans verdi.

İzmir Şube Kaynaklı Haberler »

24.10.2008 tarihinden itibaren 1976 defa okunmuştur.

 

ŞUBE İÇERİĞİ

ÇEVRE ANALİZLERİ YETERLİLİK BELGESİ
BİLGİ EDİNME BAŞVURUSU
SIKÇA SORULAN SORULAR
 

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBE
MMO TEPEKULE KONGRE SERGİ VE İŞ MERKEZİ ANADOLU CAD. NO: 40 KAT:M2 BAYRAKLI - İZMİR
TEL: (+90) 232 4623333   FAKS: (+90) 232 4862060
e-POSTA:

SAYFA ÜSTÜ
ÖNCEKİ SAYFA

COPYRIGHT © 2024 TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTİYET CADDESİ No:19 KAT:6-7-8 KIZILAY / ANKARA
TEL: 0850 495 0 666   FAKS:(+90) 312 417 86 21
E-POSTA:

Key İnternet Hizmetleri