ANA SAYFA İLETİŞİM BİLGİLERİ BAĞLANTILAR SİTE HARİTASI E-POSTA GİRİŞİ ÜYE GİRİŞİ TMMOB
eski.mmo.org.tr ENGLISH
AKM ML MK EKM

26 Nisan 2024 Cuma    

EİM-MEDAK MİEM PBK
ŞUBE GİRİŞ SAYFASI

 MMO EĞİTİMLERİ VE PERİYODİK KONTROLLERİ KOSGEB GENEL DESTEK PROGRAMINDA

    Yayına Giriş Tarihi: 10.10.2012  Güncellenme Zamanı: 28.11.2012 12:38:20  Yayınlayan Birim: ADANA ŞUBE  
 

 

 MMO Eğitimleri ve Periyodik Kontrolleri KOSGEB Genel Destek Programında,

 

TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Anayasanın 135. Maddesi doğrultusunda çıkarılan 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) kanununa göre 1954 yılında kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Üyelerimizin ve İşletmelerde çalışan operatörlerin gereksinimleri ve taleplerini göz önüne alarak , 1998 yılında Meslek İçi Eğitim Merkezi (MİEM) kurulmuş, 2001 yılından itibaren ise TMMOB Makina Mühendisleri Odası Uzmanlık ve Belgelendirme Yönetmeliği ve ona bağlı Mühendis Yetkilendirme Yönetmeliklerinin Resmi Gazete‘de yayımlanması  sağlanmıştır.19 Ocak 2007 tarihinde "TS EN ISO / IEC 17024 Personel Belgelendirmesi Yapan Kuruluşlar için Genel Şartlar" standardının şartlarını yerine getirerek ‘AKREDİTE` olmuştur.

Meslek alanları ile ilgili konularda sanayinin gereksinimi olan her kademedeki teknik personelin yetiştirilmesi için gerekirse ilgili kuruluşlarca işbirliği yaparak eğitimler düzenlemek ve belgelendirmek" Odamız amaç maddelerinden biridir.

KOBİ lerin rekabet güçlerini geliştirmeyi ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik nitelikli hizmet ve destekler sunarak, KOBİ lerin ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmayı misyon edinmiş KOSGEB, bu kapsamda Genel Destek Programı çerçevesinde eğitim desteği de sunmaktadır.

 

Bu kapsamda KOSGEB, odamız tarafından verilen eğitimleri Genel Destek Programı -Eğitim desteği- kapsamında değerlendirerek KOBİ lere destek vermektedir. KOSGEB ‘in sanayiye  verdiği bu destek ve MMO` nun  bu destek kapsamındaki eğitimleri; işletmelerde ekonomik ve sosyal kalkınmayı güçlendirecek niteliktedir.

 

Ayrıca,  Odamız, çok çeşitli alanlarda gereksinim duyulan teknik hizmetleri ve eğitimleri, ülke çapında yaygın örgütlenme ağıyla endüstrinin hizmetine sunmaktadır. Makine Mühendisleri Odası ulusal ve  uluslararası tanınırlığı sağlamak, hizmetlerinin güvenilirliğini ve yeterliliğini onaylatmak ve teknik hizmetlerini kurumsallaştırmak amacıyla 2004 yılında TS EN ISO/IEC 17020 standardına göre; "Kaldırma ve İletme Makinaları ve Ekipmanlarının Periyodik Kontrolleri", "Basınçlı kapların Periyodik Kontrolleri" konusunda "A Tipi Muayene Kuruluşu" olarak TÜRKAK tarafından akredite edilmiştir.

4857 sayılı İş kanunu uyarınca çıkarılan "iş ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği"ince iş ekipmanlarının, iş sağlığı ve güvenliği acısından periyodik test ve deneylerinin uzman kişilerce sağlanması ve deney sonuçlarının kuruluşlarca saklanması hükmüne bağlanmıştır. KOSGEB İşletmelerin yaptırması zorunlu olan Test, Analiz ve  Kalibrasyon lara da Genel Destek programı çerçevesinde ekonomik destek sağlanmaktadır.

 

Bu Kapsamda Odamız tarafından verilen ve KOSGEB Genel Destek Programında yer alan eğitimlerimiz;

Makine mühendisleri Odası, işletmelerde yıllardır fabrika içinde kullanılan iş makinalarının, Sanayi kazanlarının ve Akaryakıt istasyonların da çalışan personellerin eğitimleri için kurslar  düzenlemekte, kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara Sertifika düzenlemektedir.

1-Yaygın ve önemli olan iş makinalarının kullanımından sorumlu olan operatörlerin bilgi donanımlarının arttırılması, iş makinalarının güvenli çalıştırılması, enerji ve zaman tasarrufu açısından son derece önemlidir. İşletmeler de;"İŞ MAKİNALARI OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURSLARI" kapsamında, Forklift, Tavan Vinci, Sapancı, Yükselen Hidrolik Platform, Mobil Vinç  vb.; karayoluna çıkmayan, fabrika içinde kullanılan makinaların kurslarını  düzenlemekte, kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara  "..Kullanıcı Sertifikası"  düzenlemektedir.

2-Odamız İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğünün 210 maddesisiyle "Kazanların Ehliyetli Kişilerce İşletmesinin zorunlu" kılınması nedeniyle; Sanayi tesislerinde değişik amaçlar için oldukça yaygın bir şekilde kullanılan sanayi tipi kazanların verimli, etkin ve güvenli bir şekilde işletilmesi, işletme kurallarına uygun olarak çalıştırılmasının sağlanarak ömürlerinin uzatılması ve yakıt maliyetinin azaltılması, ayrıca can ve mal kaybına yol açan iş kazalarının önlenmesi amacıyla kurslar düzenleyip kurs sonunda başarılı olanlara "Sanayi Tipi Kazan İşletim Belgesi" verilmektedir.

 

3-Eğitim merkezimizde İş makinaları ve Sanayi Kazanları Eğitimlerinin yanında Hidrolik-Pnomatik sistemler, İş Sağlığı ve Güvenliği, Yangın Eğitimi, İlkyardım eğitimleri düzenlenerek eğitim sonunda katılım sertifikaları verilmektedir. Bunun yanında İşletmelerin talepleri doğrultusunda mühendislik alanında ki diğer konularda eğitimler uzman Mühendisler tarafından verilmektedir.

 

 Yine Bu kapsamda Odamız tarafından verilen ve KOSGEB Genel Destek Programında yer alan Test,Analiz ve Kalibrasyon Hizmetlerimiz;

 

-Kaldırma ve İletme Makinalarının Periyodik Kontrolü,

-Basınçlı Kapların Periyodik Kontrolü,

-Kalibrasyon Laboratuvarı,

-Bacagazı Emisyon ve Toz Ölçümleri

Adana Şube Kaynaklı Basın Açıklamaları »

10.10.2012 tarihinden itibaren 2834 defa okunmuştur.

 

ŞUBE İÇERİĞİ

ÇEVRE ANALİZLERİ YETERLİLİK BELGESİ
BİLGİ EDİNME BAŞVURUSU
SIKÇA SORULAN SORULAR
 

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI ADANA ŞUBE
GÜZELYALI MAH. ADNAN KAHVECİ BLV. NO : 37/A 01170 ÇUKUROVA - ADANA
TEL: (+90) 322 2326420   FAKS: (+90) 322 2326419
e-POSTA:

SAYFA ÜSTÜ
ÖNCEKİ SAYFA

COPYRIGHT © 2024 TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTİYET CADDESİ No:19 KAT:6-7-8 KIZILAY / ANKARA
TEL: 0850 495 0 666   FAKS:(+90) 312 417 86 21
E-POSTA:

Key İnternet Hizmetleri