ANA SAYFA İLETİŞİM BİLGİLERİ BAĞLANTILAR SİTE HARİTASI E-POSTA GİRİŞİ ÜYE GİRİŞİ TMMOB
eski.mmo.org.tr ENGLISH
AKM ML MK EKM

03 Mayıs 2024 Cuma    

EİM-MEDAK MİEM PBK

 ÖLÜMCÜL İŞGÜZARLIK (SABAH GAZETESİ AKDENİZ EKİ)

    Yayına Giriş Tarihi: 10.07.2012  Güncellenme Zamanı: 10.07.2012 11:15:46  Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ  
 

Güncellenme Zamanı: 10.07.2012 11:16:27

Tehlikeli olduğuna dair işaretlenen asansörlere yöneticiler uyarı asarak akılları sıra önlem alıyor.
DENETİM yapan Makine Mühendisleri Odası‘nın tehlike uyarı anlamındaki kırmızı etiket yapıştırdığı asansörlere, apartman yöneticileri kapasitenin yarısının kullanılması gerektiği uyarısı yapan yazılar yapıştırarak güya çözüm üretiyor. Gerekli balamın yaptırılıp yeşil etiket almak yerine asansörün tehlikeli olabileceği yazısına, kimisi uyuyor, acelesi olanlar ise kabini doldurabiliyor.
yöneticinin çözümü Yener Ulusoy Bulvarı üzerindeki bir apartmanda, 5 Mayıs‘ta yapılan kontrol sonucunda kırmızı etiket alan bir asansör yöneticinin astığı ‘Asansöre 2 kişiden fazla binilmesi tehlikeli ve yasaktır‘ şeklindeki uyarı yazısıyla hizmet vermeye devam ediyor. Kentin en işlek ana arteri üzerinde yaşanan kara mizah türü uyarı kağıdı, ilk kez görenleri şaşkınlığa uğratıyor.
yönetici yargılanır Şehirde 15 bin asansör olduğunu tahmin ettiklerini ve şu ana kadar yaptıkları denetimde bunların yüzde 85‘inin kırmızı etiket alacağını açıklayan Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Barut, herhangi bir kaza durumunda apartman yöneticilerinin ‘kabahatler kanuna‘ göre yargılanacağını söyledi. Ölümlü bir kaza sonucunda ise yargının durumu nasıl değerlendirebileceğini bilmediğini söyledi.
3-4 ekip çalişiyor Muratpaşa‘da 10 bin, Konyaaltı‘nda 3 bin ve Kepez ilçesinde 2 bin asansör olduğunu tahmin ettiklerini belirten Barut, anlaşmalı şirketler tarafından her gün 3- 4 ekibin yaptığı kontrollerin 2 ay sonunda tamamlanacağını söyledi. Şu ana kadar kontrolünü yaptıkları asansörlerin yüzde 85‘inin kırmızı, yüzde 5‘inin sarı etiket aldığını açıklayan Barut, 15 bin asansörün yalnızca yüzde 10‘unun kriterlere uygun olduğunu söyledi.
her ay bakım yapılmalı Belediyelere taşeron görevi yaptıklarını belirten Barut, bir asansörün her ay bakımının yaptırılması gerektiğini hatırlattı. Denetime gittiklerinde binanın asansörünün bakımını yapan teknik sorumlusunun da hazır olduğunu belirten Barut, "Kontrol sonucu ortaya çıkan eksiklikleri tamamlayıp çağırdıklarında yaptığımız ikinci kontrolde yeşil etiket statüsündeyse, yeşil etiketi veriyoruz" diye konuştu.

Tüm Yazılı Basında Odamız »

10.07.2012 tarihinden itibaren 2174 defa okunmuştur.

 
SAYFA ÜSTÜ
ÖNCEKİ SAYFA

COPYRIGHT © 2024 TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTİYET CADDESİ No:19 KAT:6-7-8 KIZILAY / ANKARA
TEL: 0850 495 0 666   FAKS:(+90) 312 417 86 21
E-POSTA:

Key İnternet Hizmetleri