ANA SAYFA İLETİŞİM BİLGİLERİ BAĞLANTILAR SİTE HARİTASI E-POSTA GİRİŞİ ÜYE GİRİŞİ TMMOB
eski.mmo.org.tr ENGLISH
AKM ML MK EKM

03 Mayıs 2024 Cuma    

EİM-MEDAK MİEM PBK

 FUAT ALİCAN: TEKNOLOJİ 3.0

    Yayına Giriş Tarihi: 29.06.2011  Güncellenme Zamanı: 29.06.2011 15:55:28  Yayınlayan Birim: İZMİR ŞUBE  
 

Endüstri Mühendisliği Yazılımları ve Uygulamaları Kongresinde açılış konferansı konuşmacısı olarak yer alacak olan Fuat Alican`ın sunum konusu "Teknoloji 3.0" olacak. Alican ve sunum hakkında bilgiye yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

Fuat Alican, 1968 yılında İstanbul`da doğdu. Üniversite ve lisansüstü eğitimini Amerika Birleşik Devletleri`nde Millsaps College`de yaparken, uluslararası finans ve ekonominin yapısını ve özelliklerini öğrendi. Doktorasını iktisadi ve idari bilimler alanında yapan Fuat Alican, İngilizce, İtalyanca, İspanyolca öğrendi; halen Arapça öğrenmektedir.

Profesyonel yaşamı içinde Londra`daki Citigroup ve Salomon Brothers tecrübeleri önemli yer tuttu. Bu firmalarda, hisse senedi ve bono alanlarında çalışırken, bilişim sektörüyle de tanıştı. Kosta Rika Merkez Bankası, Kosta Rika Parlamentosu ve başka devlet kuruluşlarına ve özel firmalara danışmanlık yaptı. Halen Orta Amerika Bilimsel Araştırma ve Eğitim Merkezi`nde başkan yardımcısı ve araştırmacı olarak, bilişim ekonomisi ve uluslararası politika konularında sosyoekonomik araştırmalarını sürdürmekte, iktisadi ve idari bilimler alanlarında ders vermekte, uluslararası danışman olarak çalışmaktadır.

Fuat Alican, akademik ve bilimsel dergilerde ve gazetelerde bilişim, politika ve ekonomi alanlarında, çeşitli ülkelerde İspanyolca, İngilizce ve Türkçe makale ve kitap yayımlamakta, değişik üniversite, kuruluş ve firmalarda seminer ve konferans vermektedir. Deniz kaplumbağalarının korunmasından sosyoekonomik kalkınma projelerine kadar, gönüllü çalışmalarda görev almaktadır.

Konu: Teknoloji 3.0

Endüstri mühendisliği yazılımları, seçimi, uygulaması gibi konuları daha geniş bir çerçevede düşünmek, günümüzde giderek daha önemli hale gelmekte. Bilişimin ekonominin üretkenliğine ve rekabetçiliğe katkısı stratejik değerde. Bilişim hepimizi etkiliyor; doğrudan, her gün, her an, bireyleri, firmaları, ülkeleri, insanlığı etkiliyor. Yaşamlarımızda değişikliklere yol açmaya başlayan önemli yenilikler oluyor. Bu değişiklikler artacak, iş ve özel hayatlarımız etkilenecek. Yazılımlar, bu ortamın önemli bir parçası. Yazılımın hem kullanımı hem de üretimi, gelişmekte olan ülkelerin sürdürülebilir kalkınması için gerekiyor.

Bilişim sadece donanım, yazılım, hizmetler ve iletişim değil. Bilişimi etkileyen çok faktör var: siyasi, ekonomik, sosyal, felsefi, insani, yönetimsel. Bilişim de her alanı, her sektörü etkiliyor. Yalın bilişim ve yeşil bilişim, bilişimle diğer alanların kesişmesinin iki örneği. Yazılımcı ve mühendisler olarak bu konuyu daha kapsamlı bir biçimde görürsek, bilişimi bilinçli üretir ve kullanırsak, bireysel olarak ve firma bazında daha başarılı oluruz, ülkeye katkımız artar, insanlığa yarar sağlarız. Değişimin hem parçası oluruz, hem de değişimi yapan oluruz.

Uluslararası işbirliklerinde, bilişimin farklı katmanlarında, firmalar arasında yaşanan yakınsamanın giderek arttığı, yoksul ülkelerin, KOBİ`lerin ve dünyanın her yerinden bireylerin oyuna ortak olduğu günümüzde yazılım konusu, teknolojinin insani vizyonu içerisinde, birey odaklı ve bütünsel olarak ele alınmalı.  

Bu çerçevede, aşağıdaki konulara değinilecektir:

• Yazılımın konumu

• Yazılımı çevreleyen konular

• Dünyadaki eğilimler

• Türkiye`deki gelişmeler

• Fırsatlar ve tehditler

İzmir Şube Kaynaklı »

29.06.2011 tarihinden itibaren 2993 defa okunmuştur.

 

ŞUBE İÇERİĞİ

ÇEVRE ANALİZLERİ YETERLİLİK BELGESİ
BİLGİ EDİNME BAŞVURUSU
SIKÇA SORULAN SORULAR
 

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBE
MMO TEPEKULE KONGRE SERGİ VE İŞ MERKEZİ ANADOLU CAD. NO: 40 KAT:M2 BAYRAKLI - İZMİR
TEL: (+90) 232 4623333   FAKS: (+90) 232 4862060
e-POSTA:

SAYFA ÜSTÜ
ÖNCEKİ SAYFA

COPYRIGHT © 2024 TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTİYET CADDESİ No:19 KAT:6-7-8 KIZILAY / ANKARA
TEL: 0850 495 0 666   FAKS:(+90) 312 417 86 21
E-POSTA:

Key İnternet Hizmetleri