ANA SAYFA İLETİŞİM BİLGİLERİ BAĞLANTILAR SİTE HARİTASI E-POSTA GİRİŞİ ÜYE GİRİŞİ TMMOB
eski.mmo.org.tr ENGLISH
AKM ML MK EKM

03 Mayıs 2024 Cuma    

EİM-MEDAK MİEM PBK

 NEDEN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ YAZILIMLARI VE UYGULAMALARI KONGRESİ?

    Yayına Giriş Tarihi: 29.06.2011  Güncellenme Zamanı: 29.06.2011 16:02:14  Yayınlayan Birim: İZMİR ŞUBE  
 

Endüstri Mühendisliği Yazılımları ve Uygulamaları Kongre ve Sergisi Yürütme Kurulu Başkanı İpek BETİNER ile yaptığımız söyleşiyi sizlerle paylaşıyoruz. "Program hazırlık sürecinde firma ve kişilerden yoğun sunum başvurusu gerçekleşti ki buda bize yaptığımız çalışmanın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gösteriyor."

  • Endüstri Mühendisliği Yazılımları ve Uygulamaları Kongre ve Sergisi düzenleme ihtiyacı nereden doğdu?

Makina Mühendisleri Odası; üyelerinin çoğunlukta olduğu meslek alanlarına ilişkin Şubelerini görevlendirerek bu dönem yirmibir tane kongre ve sempozyum düzenlemekte. Bu etkinlikler arasında endüstri mühendislerine yönelik Endüstri İşletme Mühendisliği Kurultayını, Endüstri Mühendisliği Bahar Konferanslarını sayabilirim.

Endüstri Mühendisliği Yazılımlarının işletmeye kurulumu ve uygulama süreçlerinde; işletmenin büyüklüğüne, konuyla ilgili ekibinin performansına, işletmenin mevcut süreçleri yönetme yeteneğine göre geçiş süreci ve başarısı değişmekte. İşletme süreçlerinin yönetimi için yazılım satın alan, uygulayan işletmelerin; kendi büyüklüğünü düşünerek, kendi sistemini iyi analiz etmesi, iyileştirme sağlaması, sistemine uygun yazılımı seçmesi gerekmekte. İşletme kaynaklarının kaybını en aza indirmek için bu süreçte işletmelerde görev yapan mühendislere önemli görevler düşmekte.

Endüstri mühendislerinin hem program yazılımı hem kullanıcı tarafında yoğun olarak çalıştığı bu alanda da bir ihtiyacın ortaya çıktığını üyeler tarafından ifade edilmeye başlanılmasının ardından Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu İzmir Şubesini kongreyi düzenlemek için görevlendirdi ve çalışmalar başladı.

Buna göre Endüstri Mühendisliği Yazılımları ve Uygulamaları Kongre ve Sergisi‘nin MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi‘nde 30 Eylül-1-2 Ekim 2011 tarihlerinde düzenlenmesine karar verildi.

  • Kongre fikri sektörde nasıl yankı buldu?

Kongre düzenleme kararını verdikten sonra İstanbul‘da sektör temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı düzenledik. Toplantıya sektörde önemli yeri olan firmaların temsilcileri, akademisyenler ve sektör dernekleri temsilcileri katıldı. Buradan bir kez daha toplantıya katılanlara teşekkür ediyorum. Çünkü bizim için çok önemli açılımlar sağladılar.

O toplantıda öncelikle böyle bir etkinliğin Türkiye için artık bir ihtiyaca dönüştüğü ifade edilerek kongreye katkı koyma talepleri bizlere iletildi.

Ayrıca toplantıda şu görüşler dile getirildi;

·         Kongrenin adında ifade edilen uygulama kısmının diğer etkinliklerde çoğunlukla atlandığını söyleyerek somut olaylar üzerinden konu anlatımının önemi vurgulandı.

·         Kongrede ele alınacak konu başlıklarının genel anlamda çok iyi belirlendiğini söyleyen katılımcılar sektördeki yetişmiş insan sayısındaki eksiklik gibi konuların ele alınması gerektiğini ifade ettiler.

·         Katılımcılar ayrıca Kongreye tanınmış kişilerin özellikle davet edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Bu talepleri yürütme kurulu ve sekretarya olarak çok önemsiyoruz. Sektörde ilk kez düzenlenecek bir etkinliğin hangi temeller üzerine oturması gerekliliği konusunda bu toplantı bizlere ışık tuttu.

Halen program hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Program hazırlık sürecinde firma ve kişilerden  yoğun sunum başvurusu gerçekleşti ki buda bize yaptığımız çalışmanın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gösteriyor.

  • Bu kongre ile neleri amaçlamaktasınız?

Kongre ile Endüstri Mühendisliği yazılımları hakkında meslektaşlarımızı ve kuruluşları bilgilendirmek; yazılım seçimi, kurulumu ve uygulama süreçleri hakkında doğru karar vermelerini sağlayıcı bilgileri, teknolojileri uygulamaları aktarmak; ülkemizdeki ilgili tüm tarafları –akademisyenler, uygulayıcılar, firmalar, kullanıcılar– bir araya getirerek bilimsel-teknik ve AR-GE kapsamında sektörde yapılan çalışmaların, sektörel yenilik, bilgi ve deneyimlerin; yeni uygulamaların yurtiçinden ve yurtdışından katılacak olan uzmanlarca çağdaş, doğru ve bilimsel platformlarda katılımcılara aktarılmasını amaçlıyoruz diyebilirim.

  • Kongrede katılımcıları neler bekliyor?

Kongrenin, platformlarını bildiri oturumları, uygulama paylaşım oturumları, konferanslar, panel ve kurslar olarak sıralayabiliriz. Ayrıca firmaların katılımıyla kongre paralelinde düzenlenecek sergi ve sosyal etkinlikler ile katılımcılar bir araya gelme imkanı yakalayacaklar.

  • Uygulama Paylaşım Oturumlarından bahseder misiniz?

Daha önce Altı Sigme Yalın Konferanslarında kullandığımız bir platform olan Uygulama Paylaşım Oturumları firma içi farklı birimler veya yan sanayi gibi firma ilişkilerini içeren uygulamaların bütünsel olarak ele alındığı sunumlardır diyebilirim. Uygulama paylaşım oturumları klasik oturum düzeninden farklı bir formatta gerçekleştirilecek. Klasik oturumlar, bir konu ile ilgili farklı firmalardan 2-3 bildirinin bir oturum başkanı yönlendirmesi ile gerçekleştirilirken, uygulama paylaşım oturumları, bir firmanın farklı birimleri veya tedarikçileri ile, firmanın kongrede ele alınacak konunun bütününü içerecek biçimde sunumu olarak gerçekleştirilmekte.

Bu güne kadar yirmi dört firma Uygulama Paylaşım Oturumlarında sunum yapmak için başvuruda bulundu. Bunlar değerlendirilerek kongre programımızda yer verilecek.

  • EMYK ile ilgili son olarak neler söylemek istersiniz?

Kongrenin düzenlenmesine katkı koyanlara çok teşekkür ediyorum. Bu birlikteliği daha üst seviyeye çıkarabilmek için sektör içinde yer alan tüm kurum, kuruluş ve kişileri 30 Eylül-1-2 Ekim 2011‘de düzenlenecek Endüstri Mühendisliği Yazılımları ve Uygulamaları Kongre ve Sergisine davet ediyorum.

İzmir Şube Kaynaklı »

29.06.2011 tarihinden itibaren 2519 defa okunmuştur.

 

ŞUBE İÇERİĞİ

ÇEVRE ANALİZLERİ YETERLİLİK BELGESİ
BİLGİ EDİNME BAŞVURUSU
SIKÇA SORULAN SORULAR
 

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBE
MMO TEPEKULE KONGRE SERGİ VE İŞ MERKEZİ ANADOLU CAD. NO: 40 KAT:M2 BAYRAKLI - İZMİR
TEL: (+90) 232 4623333   FAKS: (+90) 232 4862060
e-POSTA:

SAYFA ÜSTÜ
ÖNCEKİ SAYFA

COPYRIGHT © 2024 TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTİYET CADDESİ No:19 KAT:6-7-8 KIZILAY / ANKARA
TEL: 0850 495 0 666   FAKS:(+90) 312 417 86 21
E-POSTA:

Key İnternet Hizmetleri