ANA SAYFA İLETİŞİM BİLGİLERİ BAĞLANTILAR SİTE HARİTASI E-POSTA GİRİŞİ ÜYE GİRİŞİ TMMOB
eski.mmo.org.tr ENGLISH
AKM ML MK EKM

29 Mart 2024 Cuma    

EİM-MEDAK MİEM PBK
ŞUBE GİRİŞ SAYFASI

 MMO ÜLKEMİZDEKİ BİLİMSEL EĞİTİM AÇIĞINI KAPATIYOR!

    Yayına Giriş Tarihi: 11.08.2017  Güncellenme Zamanı: 11.08.2017 11:41:26  Yayınlayan Birim: İSTANBUL ŞUBE  
 

Güncellenme Zamanı: 11.08.2017 11:40:58

Karadeniz Bölgesi`nde çok yakın arkadaşı Suat Sezai Gürü ile örgütlenme çalışmaları yapan ve MMO İstanbul Şube`de 20. Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Muammer Koçer ile MMO`nun dünü ve bugününü konuştuk.

» Biraz kendinizden bahsedebilir misiniz? Oda‘daki görev ve süreçleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

1979‘da Sakarya Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi‘nden mezun oldum. 1979 yılı Eylül ayında ise Oda‘ya kaydımı yaptırarak ve devrimci mücadele içindeki görevime mühendis olarak devam etmeye Samsun‘da başladım. Samsun MMO Bölge Temsilciliği‘nde Yönetim Kurulu Sekreterliği görevini aldım. O dönemde sevgili kardeşim Suat Sezai Gürü ile Karadeniz Bölgesi‘nde örgütlenme çalışmalarını birlikte yürüttük ve dostluğumuz onu kaybettiğimiz o kahrolası güne kadar gelişerek devam etti. 12 Eylül ile birlikte bölge temsilciliğimiz kapatıldı ve sıkıntılı bir süreç başladı. O zaman şartlarının elverdiği oranda örgütlenme çalışmalarına devam etmeye gayret ettik. 5 Ocak 1984 yılında yakalanarak 5.5 yıl cezaevinde tutuklu kaldım. 1989 yılı Haziran ayında çıktıktan sonra Samsun‘da kalabilme şartlarım olmadığı için İstanbul‘a geldim. Aldığım ceza sonucu "Yaşam boyu kamu haklarından yasaklı" olduğum için özel sektör dahil hiçbir yerde iş bulamadım. 19. Dönem‘de MMO İstanbul Şube‘de Yönetim Kurulu‘nun kabulü ile Şube Müdürlüğü görevine başladım. 20. Dönem‘de ise Yönetim Kurulu‘nda görev aldım. Yönetim Kurulu‘na üye olarak görev yapmayı kabul ederek girdiğim halde arkadaşların istemi doğrultusunda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmek zorunda kaldım.

» 20. Dönem MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı olarak MMO‘nun o dönemden bu döneme faaliyetlerini kısaca değerlendirir misiniz?

Bizler 20. Dönem Demokrat Mühendisler Grubu olarak; Demokrat Mühendisler anlayışının devamlılığı niteliğinde 18. Dönem‘de temelleri atılan ve 19. Dönem‘de de devam eden bir sürecin devamlılığını sağlamaya çalıştık. Daha önceki dönemlerde proje onay gelirlerine mahkum olan şubemizin sağlıklı gelir kaynağı yoktu. Belediyeler değişip proje onayını keyfi olarak kaldırdığında Şubemiz mali sorunlar yaşamaya başladı. 18. Dönem Coşkun Özbaş‘ın Y.K. başkanlığı döneminde başlatılan "Meslek İçi Eğitim Seminerleri" şubemize sağlam gelir kaynağı oluşturdu. Bu süreç 19. Dönem‘de de geliştirilerek devam etmiş ve Şube‘nin mali yapısı sağlamlaştırılmıştır. Bizler 20. Dönem‘de önceki dönemlerin devamı niteliğinde gelir kaynaklarımızı çeşitlendirerek ve geliştirerek sağlam bir mali altyapı oluşturulmasına çaba sarf ettik.

Bu dönemde Sıraselviler Caddesi‘nde bir bina kiralayarak Suat Sezai Gürü Eğitim Merkezi‘ni açtık. Bu eğitim merkezinde Türkiye‘de İlk "Auto Cad" kursu MMO İstanbul Şube tarafından verilmiştir. O dönemde diğer mühendislik disiplinlerinden de arkadaşlarımız bizim Şubemizde eğitimlere katılmışlardır. Yine o dönemde "İş İngilizcesi" adı altında İngiliz hocalar tarafından eğitimler verilmiş ve bu kurslar sonucu İngiltere‘ye bir grup kursiyer gönderilmiştir.

Bu dönemde bu çalışmaları özveri ile yapan tüm Y.K. üyesi arkadaşlarıma ve özellikle bir önceki dönem bilgi birikimini 20. Dönem‘e taşıyan Y.K. Sekreterimiz Ömer Akif Kopuz‘a ve Başkan Vekili Ayhan Güler‘e destek ve emekleri için teşekkürü bir borç bilirim.

» Oda ile ilk temasınız ne zaman gerçekleşti?

Oda ile ilk temasım; okulumun bittiği 1979 yılında üye olduğum zaman gerçekleşti. Okul döneminde de devrimci mücadele içinde olduğumuz için mezun olur olmaz Oda‘ya kaydolup "Devrimci Mühendis" mücadelesine katkı vermeye karar vermiştim.

» Şu anki Yönetim Kurulu‘na nasıl bir yol haritası önerirsiniz? Sizce Oda hangi faaliyetler üzerine yoğunlaşmalı?

MMO İstanbul Şube‘nin bugün geldiği nokta başarılı ve doğru bir noktadır. Bunda en büyük etken "Demokrat Mühendis" geleneğine ve birikimine sahip çıkarak geliştirmesi, farklı alternatiflerle ileri taşıması olmuştur. Bugünkü gayrimenkulleri, Şube örgütlenmesi, temsilcilikler, teknik ve çalışan kadroya bakıldığında gelinen noktadaki başarı ortadadır. Üniversitelerin vasıfsızlaştırılması ve bilimsel eğitimin arka plana atılması ile bu durumun doğal sonucu olarak üniversitelerdeki mühendislik eğitimi de maalesef çok zayıfladı. Bu durumun telafisi için Şubemiz, üniversitelerle birlikte mühendis akreditasyonu için bir enstitü veya benzeri bir organizasyon oluşturulması için çalışma yapmalıdır. Ayrıca meslek içi eğitimler geliştirilerek devam edilmelidir.

» Türkiye‘nin içinden geçtiği siyasal duruma baktığımızda TMMOB ve ona bağlı Odaların nasıl bir politika izlemesi gerekir?

Mühendislik, yaşamı daima ileri taşıyan bir meslektir. Bu nedenle doğası gereği ilerici bir nitelik taşır. İnsanı mağaradan çıkarıp, uzaya taşıyan bilgi tüm insanlığın mühendislik bilgi birikimidir. Bu anlamda TMMOB ve ona bağlı Odalar tüm demokrasi bileşenleri ile birlikte demokrasi savaşında var olan yerini güçlendirerek ve geliştirerek yoluna devam etmelidir.

İstanbul Şube Kaynaklı Haberler »

11.08.2017 tarihinden itibaren 1479 defa okunmuştur.

 

ŞUBE İÇERİĞİ

ÇEVRE ANALİZLERİ YETERLİLİK BELGESİ
BİLGİ EDİNME BAŞVURUSU
SIKÇA SORULAN SORULAR
 

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ
KATİP MUSTAFA ÇELEBİ MAH. İPEK SK. NO:9 34433 BEYOĞLU - İSTANBUL
TEL: (+90) 212 2529500 Dahili: 01   FAKS: (+90) 212 2498674
e-POSTA:

SAYFA ÜSTÜ
ÖNCEKİ SAYFA

COPYRIGHT © 2024 TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTİYET CADDESİ No:19 KAT:6-7-8 KIZILAY / ANKARA
TEL: 0850 495 0 666   FAKS:(+90) 312 417 86 21
E-POSTA:

Key İnternet Hizmetleri