ANA SAYFA İLETİŞİM BİLGİLERİ BAĞLANTILAR SİTE HARİTASI E-POSTA GİRİŞİ ÜYE GİRİŞİ TMMOB
eski.mmo.org.tr ENGLISH
AKM ML MK EKM

20 Nisan 2024 Cumartesi    

EİM-MEDAK MİEM PBK
ŞUBE GİRİŞ SAYFASI

 SAYIN MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZA SORUYORUZ;

    Yayına Giriş Tarihi: 06.07.2013  Güncellenme Zamanı: 06.07.2013 13:00:09  Yayınlayan Birim: ESKİŞEHİR ŞUBE  
 

3 Temmuz 2013 tarihinde basına verdiğiniz demecinizde seneye SBS‘nin yapılmayacağını söylüyorsunuz. Çocuklarımız için daha adil bir eğitim sistemi kurmayı hedefliyor olmalısınız. Çocuklarımızın bugüne göre daha eşit koşullarda okul seçebilmelerine olanak yaratmayı amaçladığınızı algılıyoruz.

Biz öncelikle SBS‘nin kaldırılmasının eğitimde fırsat eşitliğine hiçbir katkısı olmadığını düşünüyoruz. 

Bir şekilde bu öğrenciler lise öğrenimini bitirdiklerinde üniversitelere yerleştirilecekler. Yıllarca emek verip belli bir başarı düzeyine ulaşacak olanların birçoğu mühendislik bölümlerine girmeye hak kazanacaklar. En az dört yıl mühendislik eğitimi alacaklar. Kimi öğrencilerimiz ise daha düşük puanlar alıp teknik öğretmenlik bölümlerini kazanacaklar. Yani mühendis olmayı hak etmeyecekler.

Daha çok çalışmalarının yanı sıra, yetenekleri, ilgi ve bilgi düzeyleri uygun olanlar ile eğitimde daha iyi fırsatlar elde edebilenler mühendis olmayı hak edecekler. Ancak bir gün sizin de üyesi olduğunuz hükümet döneminde YÖK, hiçbir bilimsel temeli olmadığını düşündüğümüz bir yaklaşımla, ortaokul düzeyinde bir sınavla tüm teknik öğretmenlere Mühendis Diploması dağıtacak. 

Yıllarca öğretmenlerinin, ailelerinin ve kendilerinin büyük çabaları ile mühendislik unvanını hak eden öğrencilere haksızlık edilmiş olmayacak mı?

Bugün sayıları 80.000‘i bulan teknik öğretmenlere "mühendislik tamamlama sınavı" ile mühendislik diploması dağıtılmasını hakkaniyete uygun buluyor musunuz?

Bunun tam tersini de sorguluyoruz; yani bugün Türkiye‘de mühendisler iş bulamadıklarında polis, öğretmen, teknisyen, tüccar olmak zorunda kalıyorlar. Mühendislerin %30 u işsiz, Teknik Öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu da ya işsiz ya da mesleğini yapamıyorlar. Bu durum sizin iktidar olduğunuz dönemde başlamadı, evet yıllardır olan buydu. Ancak işsizliğin yoğunlaştığı meslek gruplarına farklı meslek unvanları dağıtmayı hükümet olarak işsizlikle mücadelede bir yöntem olarak mı görüyorsunuz?

Biz MMO Eskişehir Şube Yönetimi olarak Teknik Öğretmenler, Teknisyenler ve Mühendislerin istihdam sorununu çözmenin doğru yolunun ülkenin sanayi üretimini ve potansiyelini arttırmak, yeni sanayi dalları oluşturmaktan geçtiğini düşünmekteyiz. İşsizlik Teknik Öğretmenlerin ve Mühendislerin ortak sorunudur ve çözüm yolu aynıdır. Bu yol sanayide yer alan tüm meslek gruplarının, tüm emekçilerin ortak çözüm yoludur.

Söz konusu olan ister Mühendislik olsun, ister Teknik Öğretmenlik olsun gerekli öğrenim alt yapısıyla donatılmamış kişilerin o meslek ünvanına sahip olmasının ne sanayiye ne de eğitim öğretime bir faydası olmadığını düşünüyoruz.

İki yıllık üniversite mezunu arkadaşlarımızın sanayide asgari ücretle iş aradıklarını ve bulmakta zorluk çektiklerini biliyor olduğunuzu var sayıyoruz. Bu durumda bu arkadaşlarımızın mühendis ünvanı almaları durumunda daha kolay iş bulacağını savunuyor musunuz? Eğer düşünceniz buysa savunmanızın dayandığı noktayı kamuoyu ile paylaşır mısınız?

TMMOB Makina Mühendisleri Odası

                                                                                                      Eskişehir Şubesi

                                                                                                       Yönetim Kurulu

Eskişehir Şube Kaynaklı Basın Açıklamaları »

06.07.2013 tarihinden itibaren 1472 defa okunmuştur.

 

ŞUBE İÇERİĞİ

ÇEVRE ANALİZLERİ YETERLİLİK BELGESİ
BİLGİ EDİNME BAŞVURUSU
SIKÇA SORULAN SORULAR
 

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI ESKİŞEHİR ŞUBE
KIZILCIKLI MAHMUT PEHLİVAN CAD. ALTIN SK. NO:1KÜPELİ APT. KAT: 3 26130 - ESKİŞEHİR
TEL: (+90) 222 2309360   FAKS: (+90) 222 2313854
e-POSTA:

SAYFA ÜSTÜ
ÖNCEKİ SAYFA

COPYRIGHT © 2024 TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTİYET CADDESİ No:19 KAT:6-7-8 KIZILAY / ANKARA
TEL: 0850 495 0 666   FAKS:(+90) 312 417 86 21
E-POSTA:

Key İnternet Hizmetleri