ANA SAYFA İLETİŞİM BİLGİLERİ BAĞLANTILAR SİTE HARİTASI E-POSTA GİRİŞİ ÜYE GİRİŞİ TMMOB
eski.mmo.org.tr ENGLISH
AKM ML MK EKM

23 Nisan 2024 Salı    

EİM-MEDAK MİEM PBK

 ÖĞRENCİ ÜYE YEREL KURULTAYLARI COŞKUYLA SÜRÜYOR. MÜHENDİSLİK ÖĞRENCİLERİ, 26 MART`TA ANKARA`DA BULUŞUYOR

    Yayına Giriş Tarihi: 08.03.2011  Güncellenme Zamanı: 11.03.2011 18:04:14  Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ  
 

26 Mart 2011 tarihinde Ankara`da yapılacak olan Öğrenci Üye Kurultayı 2011 öncesinde Yerel Öğrenci Üye Kurultayı gerçekleştiriliyor. Öğrenci Üye Kurultayı, 26 Mart 2011 Cumartesi günü İMO Teoman Öztürk Konferans Salonunda gerçekleştirilecek ve kurultay, yürütülecek tartışmaların sonrasında Bandista ve Sevinç Eratalay konserleri ile sonlandırılacaktır.

 

Bursa Şube Yerel Öğrenci Üye Kurultayı:

Öğrenci Üye Yerel Kurultayı 05 Mart 2011 günü 43 öğrenci üyenin katılımı ile Şube Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Oda Yönetim Kurulu Üyesi Çağdaş AKAR ve Şube Başkanı İbrahim MART‘ın açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte, Divan Kurulu oy birliği ile Sezgin BAYRAM başkanlığında Caner DOYRAN ve Orbay GÜNEY yazmanlığında oluşurken; Öğrenci Üyeler, MMO Öğrenci Örgütlülüğü, Mühendislik Eğitimi ve Geleceksizlik, Üniversitelerde Öğrenci Sorunları, Mühendisin Toplumsal Rolü ve Eğitimde Ayrımcılık başlıklarında fikirlerini dile getirebilecekleri serbest bir kürsü sağlandı. Etkinlikte Şube Yönetim Kurulu Üyesi Erkut YAVUZ ile Şube Teknik Görevlileri Kaan ÖZTEN ve Zafer TAŞKESEN hazır bulundu.

Denizli Şube Yerel Öğrenci Üye Kurultayı:

Öğrencilerin taleplerini ve oda öğrenci üye örgütlenmesinin sorunlarının ele alındığı Öğrenci Üye Yerel Kurultayı 05 Mart 2011 Cumartesi günü Şube Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Öğrenci Üye Yerel Kurultayı‘na Merkez Öğrenci Üye Kurultay Sekreteri Cihan Şahan DÜNDAR ile 80 Öğrenci üye katıldı. Kurultayın açılış konuşması, Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin HADIMLI tarafından yapıldı. Hüseyin HADIMLI ‘nın yaptığı konuşma şu şekildedir:

" Hepimizin bildiği gibi kalkınmış çağdaş bir ülkenin, aydın bir toplumun  temelinde eğitim ve eğitime ayrılan kaynakların yeterliliği ve  ciddi bir planlama vardır. Yani planlamacı bir anlayışla, toplumsal gereksinimleri, üretimi, istihdamı ve yaşam boyu eğitiminin hayata geçirilmesi  sürdürülebilir bir gelişme ve toplumun refahı için vazgeçilmezdir.

Ancak bugün ülkemizde bu anlamda bir planlamadan söz etmemiz mümkün değildir. Eğitim için ayrılan kaynaklar ve bu kaynakların kullanımı ise gerçekten içler acısı bir durumdadır.  Bugün hem mühendislik eğitimi anlamında hem de mesleki anlamda  çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğumuz yadsınamaz bir gerçeklik olarak karşımızda durmaktadır.

Genel bütçeden üniversite bütçelerinde ve bilimsel araştırmalara yeterli pay ayrılmamaktadır. 30 yıldır üniversitelerimiz YÖK‘ün baskıcı tutumu ile karşı karşıyadır ve YÖK‘ün kaldırılması ilk günden beri kararlılıkla dile getirdiğimiz ortak talebimizdir. Bugün parasız eğitim kavramı terkedilmiş, üniversitelerde her türlü uygulama paralı hale getirilmiştir. Harçlar,  ikinci öğretim, yaz okulu, zorunlu bağış ve öğrenci belgesi gibi türlü paralı uygulamalar derhal kaldırılmalıdır.

Ezberci eğitim yerine; eğitimde sorgulayan, düşünen, dayanışma duygusuna sahip, aydınlanmış öğrencilerin yetişmesi en temel amaç olmalıdır. Uygulamanın mühendislik eğitiminin vazgeçilmez bir parçası olduğu hepimizce bilinmektedir. Bu nedenle teorik bilgiler laboratuar uygulamaları ile desteklenmeli, mevcut işleyiş yerinde görülmeli ve uygulanmalıdır.

Çok sayıda niteliksiz mühendis yetiştirmek ve yine çok sayıda donanımsız üniversite ve bölüm açmak yerine, ülkenin gereksinim duyduğu elemanlar yetiştirilmelidir. Mühendislik eğitimi veren fakültelerimizin altyapıları tamamlanmalı, öğrencilerimizin sorunlarının başında gelen barınma sorunu çağdaş ölçütler içinde mutlaka çözülmelidir. "

Açılış konuşmasının ardından Teoman ÖZTÜRK belgeseli gösterimi ile devam edildi. Belgeselden sonra 15 dakikalık bir ara verildi. Aradan sonra,

    *      MMO öğrenci Üye Örgütlülüğü,
    *      Mühendislik Eğitimi ve Geleceksizlik,
    *      Mühendisin Toplumsal Rolü,
    *      Üniversitelerde Öğrenci Sorunu ve
    *      Eğitimde Ayrımcılık

Konularından oluşan 5 oturum gerçekleştirildi.

Öğrenci üye Süleyman ZORA söz alarak üniversitelerin mühendislik fakültelerine çok fazla öğrenci alımı yapıldığını, üniversitelerde laboratuar imkanlarının yetersiz olduğunu ve bununda eğitim kalitesini düşürdüğünü dile getirdi. Daha sonra söz alan öğrenci üye Emre ÇAKIRLAR; öğretim görevlileri ile öğrencilerin aynı ideoloji altında toplanması gerektiğinden ve pozitif ayrımcılıktan yakınarak eğitimde ayrımcılığı vurguladı.

Oturumların ardından canlı müzik eşliğinde düzenlenen kokteylde öğrenciler eğlenerek, stres attı. 

Diyarbakır Şube Yerel Öğrenci Üye Kurultayı:

05 Mart 2011 tarihinde Sümerpark resepsiyon salonunda yapılan yerel öğrenci üye kurultayına Oda Yönetim Kurulu üyesi Baki ÇINAR, Şube başkanı Mesut ÇELİK, şube yönetim kurulu üyeleri, Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Orhan Çakır, Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Gurbet ÖRÇEN,  Dicle Üniversitesi, Harran Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Batman Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakülteleri Makina Mühendisliği Bölümlerinden 262 Öğrencinin katıldığı kurultay yoğun ilgi gördü.

Yerel öğrenci kurultayı 2 oturum şeklinde gerçekleşti. Şube Öğrenci Üye Komisyonu başkanı Sinan ÖZTEMEL‘in yönettiği oturumlar açılış konuşmalarının ardından başladı.

1. oturumda kurultay gündem maddeleri olan;

1-MMO Öğrenci Üye Örgütlülüğü
2-Mühendislik Eğitimi ve Geleceksizlik
3-Mühendisin Toplumsal Rolü
4-Üniversitelerde Öğrenci Sorunları
5-Eğitimde Ayrımcılık (Anadilde Eğitim ve Cinsiyet Ayrımcılığı)

Konularında 30‘a yakın öğrenci söz alarak görüşlerini Türkçe ve Kürtçe ifade etti.

Kurultayın 2. oturumunda; serbest kürsü bölümünde cinsiyet ayrımcılığı, üniversitelerdeki polis baskınları, ana dilde eğitim, cinsiyet ayrımcılığı, öğrencilerin barınma sorunları, mühendislik etiği, Kürt sorunu, vb. konularda öğrenciler görüşlerini ifade etti. Ayrıca kurultay sonunda öğrenciler Oda-Öğrenci üye ilişkileri ve MMO örgütlülüğü hakkında yöneticilerle soru cevap şeklinde bilgilendirmeler yapılarak kurultay verimli bir şekilde sona erdi.

Edirne Şube Yerel Öğrenci Üye Kurultayı:

Kurultay 02.03.2011 tarihinde Trakya Üniversite Müh. Mim. Fakültesi Mimar Sinan Konferans Salonu‘nda yapıldı.

Açılış Konuşmalarını, Edirne Şube Başkanvekili Semiha Öztuna ve MMO Öğrenci Üye Kurultayı Sekreteri Cihan Şahan Dündar‘ın yaptığı Yerel Öğrenci Üye Kurultayı 60 kişinin katılımıyla T.Ü Müh. Mim. Fak. Makina Mühendisliği Bölümü Mimar Sinan Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Eskişehir Şube Yerel Öğrenci Üye Kurultayı:

MMO Eskişehir Şubesi 7.Yerel Öğrenci Üye Kurultayı ESOGÜ Makina Mühendisliği Bölümü 4.kattaki Prof.Dr.Suat MİRZA Konferans Salonunda yapıldı. Açılış konuşmalarıyla başlayan kurultayda sırasıyla MMO Yönetim Kurulu Başkanvekili Şuayip YALMAN, Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Nergis UYGUN BAŞ söz aldılar. Ayrıca kurultayda Eskişehir Şube Müdürü Levent GÜLER de hazır bulundu.

Kurultayda; teknik görevli Emrah YİĞİT moderatörlüğünde 4 ayrı konu başlığı ele alındı. İlk olarak öğrenci sorunlarıyla ilgili sunum Makina Mühendisliği 2.sınıf öğrencisi Umur Bora AYDIN tarafından yapıldı. Öğrenci sorunlarına değinilen sunumda eğitimin herkes için eşit, parasız, nitelikli ve bilimsel olması gerektiği vurgulandı. Bunun yanı sıra son dönemde sermayenin giderek üniversitede egemen olduğu, bunun sonucunda da müfredatın sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirildiği ve eğitimin-kampus içi hizmetlerin giderek paralı hale geldiğinin altı çizildi.

2.sunum Makina Mühendisliği 2.sınıf öğrencileri Gülçin MUTLU ve Erman ERTÜRK tarafından "Mühendislik Eğitimi ve Geleceksizlik" konu başlığında yapıldı. İstihdamla paralel olarak artmayan ve sürekli çoğalan kontenjanların işsizliği de beraberinde getirerek öğrencileri geleceksizleştirdiği dile getirildi. İşsizliğin mühendislik mesleğinde %30 lara yaklaştığı, bununla birlikte çalışan genç mühendislerin mühendis fazlasından kaynaklı düşük ücretlere ve esnek çalışma saatlerinde çalıştığı belirtildi. Bu yıl açılan teknoloji fakülteleri ile birlikte teknik-ara elemanlara da mühendislik imza yetkisinin verilmesiyle beraber mühendislik işsizlik oranının artacağı vurgulandı.

3.sunum Endüstri Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi Nihal AFŞAR tarafından yapılan "Kariyerizm" di. Özellikle Endüstri Mühendisliği başta olmak üzere bütün mühendislik bölümlerinde; sermayenin üniversitedeki kültürünü şekillendiren kariyer kulüplerinin etkin hale geldiği ve bu etkinliğin öğrencilerin sorunlarına çözüm bulmaktan çok öğrencileri bireycileştirdiği-bencilleştirdiği belirtildi. 60 TL ücretle 600 kişinin katıldığı "lider" olma etkinliklerinin hiçbir mesleki ve teknik değeri olamayacağı vurgulandı.

Son sunumda ise Makina Mühendisliği 2.sınıf öğrencisi Yağız DEMİR "Mühendisin Toplumsal Rolü" konusunda bilgi verdi. Kar yapan kamu kuruluşlarının satılmaması gerektiğini, bunun istihdamı gerilettiğini ve yerine açılan özel şirketlerde çalışanların düşük ücretler ve esnek çalışma saatleriyle mağdur olduğunu vurguladı. Hidroelektrik Santral (HES) projelerinin enerji ihtiyacını karşılamaktan çok suyun yağmalanması olduğunu ve bu projeleri denetleyen mekanizmaların zayıflığına değindi. Kentsel dönüşüm projelerinin hükümetler ve onun uygulayıcısı belediyeler tarafından kent yoksullarının şehir dışına atılıp, onların arazilerinin yağmalanması şeklinde gerçekleştiği dile getirildi. Ankara da "Dikmen Vadisi Halkı" nın örneğinde olduğu gibi arazisine, insanca barınma hakkına sahip çıkan vatandaşlara TMMOB nin sahip çıkması, halkın "gecekondumuzu yıktırmayacağız" şeklindeki amatör tepkisini, "halkın insanca barınma hakkı var" şeklinde profesyonelleştirerek onların kazanım sağlamasını ve evlerini kazanmasını sağlamıştır.

Verilen kısa bir aranın ardından tartışma-forum kısmında ise çözüm önerileri tartışıldı. MMO Öğrenci üye örgütlülüğünü artırıp 26 Martta Ankara da yapılacak olan Türkiye Öğrenci Kurultayına katılım çağrısı yapılarak etkinlik sonlandırıldı.

Gaziantep Şube Yerel Öğrenci Üye Kurultayı:

03 Mart 2011 tarihinde Gaziantep Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü Konferans salonunda yapılan yerel öğrenci üye kurultayına Merkez Öğrenci Üye Kurultay Sekreteri Cihan Şahan DÜNDAR, Şube Sekreteri Orhan Tevfik OKUDUCU, Gaziantep Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. L. Canan DÜLGER ve  Prof.Dr. Sedat BAYSEÇ, Makina Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği Bölümlerinden yaklaşık 100 Öğrenci katıldı.

Yerel öğrenci kurultayı tek oturum şeklinde gerçekleşti. Öğrenci Üye Turan AYDEMİR‘in yönettiği oturum açılış konuşmalarının ardından başladı.

Oturumda kurultay gündem maddeleri olan;

1-MMO Öğrenci Üye Örgütlülüğü
2-Mühendislik Eğitimi ve Geleceksizlik
3-Mühendisin Toplumsal Rolü
4-Üniversitelerde Öğrenci Sorunları
5-Eğitimde Ayrımcılık

Konularında 10‘a yakın öğrenci söz alarak görüşlerini bildirdi.
Kurultayın son aşamasında; serbest kürsü bölümünde cinsiyet ayrımcılığı, üniversitelerdeki polis baskınları, öğrencilerin barınma sorunları, mühendislik etiği vb. konularda öğrenciler görüşlerini ifade etti. Ayrıca kurultay sonunda öğrenciler Oda-Öğrenci üye ilişkileri ve MMO örgütlülüğü hakkında yöneticilerle soru cevap şeklinde bilgilendirmeler yapılarak kurultay verimli bir şekilde sonlandırıldı. 

İstanbul Şube Yerel Öğrenci Üye Kurultayı:

Yerel Öğrenci Kurultayı 5 Mart 2011 tarihinde, İstanbul Teknik Üniversitesi Orhan Öcalgiray Konferans Salonunda gerçekleşti. Saat: 12.00 de başlayan ve 60 öğrenci üye katılımı ile gerçekleşen kurultaya Oda Yönetim Kurulu Sekreteri Yunus YENER ve Şube Yönetim Kurulu Sekreteri E. Alkım ERDÖNMEZ konuşmalarıyla katkıda bulundular.

Kurultayda 5 ana başlık üzerinde oturumlar düzenlendi. Bu ana başlıklar:

•          MMO Öğrenci Üye Örgütlülüğü ( Odadan Beklenti ve Oda Hakkındaki Görüşler )
•          İstanbul‘da Öğrenci Olmak
•          Eğitimdeki Sorunlar
•          Mühendisin Toplumsal Rolü ( Toplumcu Mühendislik )
•          Serbest Kürsü

olarak belirlenerek, konuşmalar, sunumlar ve tartışmalar şekillendi.

Kurultay İşleyiş Planında belirtilen ana başlıkların çerçevesinde işlenen alt başlıklar şu şekilde gerçekleşti:

1- MMO ÖĞRENCİ ÖRGÜTLÜLÜĞÜ
          5 dakikalık bir sunum ve ardından öğrencilerin oda ile ilgili görüşlerinin, talep ve beklentilerinin alındığı 55 dakikalık bir forum gerçekleşti.

     2- İSTANBULDA ÖĞRENCİ OLMAK
         -Barınma
         -Ulaşım
         -Beslenme
         -Öğrencilerin Sosyal Yaşantısı
          Bu bölüm, alt başlıklar için 5`er dakikalık toplam 20 dakikalık sunum ve yaklaşık 40 dakika süren bir forumdan meydana geldi.

     3- EĞİTİMDEKİ SORUNLAR
         -Bologna Süreci
         -YÖK
         -Belgelendirme
         -Cinsiyetçi Ayrım(Kadın Mühendislerin Eğitimdeki Sorunları
         -Anadilde Eğitim

           Bu bölümde, Anadilde Eğitim ve Bologna Süreci başlıklarının sunumu için 10`ar dakika, diğer başlıkların sunumları için 5`er dakika olmak üzere toplam 35 dakika sunumlara ayrıldı ve bu bölümdeki alt başlıkların kapsamı nedeniyle 1 saat 25 dakikalık bir forum planlandı.

      4- TOPLUMCU MÜHENDİSLİK(MÜHENDİSİN TOPLUMSAL ROLÜ
       5 dakikalık bir sunum ve 40 dakikalık bir forum şeklinde gerçekleşti.

      5- SERBEST KÜRSÜ
       1 saatlik bir forum olarak planlandı. Makina Mühendisleri Odasının önemi ve öğrenci örgütlülüğünün gerekliliğine vurgu yapacak kısa bir kapanış konuşması yapılarak etkinlik son buldu.

Kayseri Şube Yerel Öğrenci Üye Kurultayı:

19 Şubat 2011 tarihinde düzenlenen Yerel Öğrenci Kurultayı ile Öğrenci Üye komisyonun işleyişi, Ünüversitede Öğrenci sorunları, Mühendislik Eğitimi ve Geleceksizliği ana başlığı altında, Mevcut Eğitim Sistemi, Alternatif Eğitim Sistemleri, Yeni ve Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Eğitimde Uygulanması alt başlıklarıyla ele alındı. Kurultaya; Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi makina, endüstri, mekatronik bölümlerinden öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler.

Gelişmiş bir ülkenin, aydın bir toplumun ve sürdürülebilir bir refahın temel kaynağı iyi yetişen öğrencilerdir.  Ülkenin dinamizmini ve temel  değerlerini koruyabilmeleri için ideal bir eğitimi alıp gerekli donanımlara sahip olmaları gerekir. Yerel Öğrenci Kurultayının sonuç bildirgesi aşağıdaki gibidir;

Planlamacı bir anlayışla, toplumsal gereksinimleri, üretimi, istihdamı ve yaşam boyu eğitimi, ülkenin bilim ve teknoloji yeterliliğinin güçlendirilmesini temel alan eğitim politikaları yaşama geçirilmelidir.Eğitim her kademede eşit ve parasız olmalıdır.

Genel bütçeden eğitime aktarılan pay yeterli seviyeye getirilmeli ve üniversite bütçelerinde bilimsel araştırmalara ayrılan pay artırılmalıdır. Harç, ikinci öğretim, yaz okulu, transkript, zorunlu bağış ve öğrenci belgesi vb. her türlü paralı uygulamalar kaldırılmalıdır.Ezberci eğitim yerine öğrenmek, verileri kabul etmek yerine araştırma yeteneğini geliştirmek; teknik eğitim yanında sosyal ve kültürel eğitimleri de tamamlamak; eğitimde sorgulayan, düşünen, dayanışma duygusuna sahip, bilimsel kriterleri önemseyen, aydınlanmış öğrencilerin yetişmesi en temel amaç olmalıdır. Öğrenvilere hizmet veren kütüphaneler 7 gün 24 saat açık tutulmalıdır. Uygulama, mühendislik eğitiminin vazgeçilmez bir parçasıdır. Teorik bilgiler laboratuvar uygulamaları ile desteklenmelidir hatta mevcut işleyiş yerinde görülmeli ve uygulanmalıdfır. Stajyer alan firmalar üniversiteler tarafından denetlenmeli ve stajyerlere mesleki bilgilerin aktarılması sağlanmalıdır. Stajyerlerin emeğinin karşılığı olan ücret güvence altına alınmalıdır.Tüm sağlık hizmetleri yaygınlaştırılmalı ve öğrencilerin bu hizmetlerden ücretsiz faydalanmaları sağlanmalıdır. Üniversite bünyelerinde bulunan medikolar kapatılmamalıdır. Çok sayıda niteliksiz mühendis yetiştirmek ve yine çok sayıda donanımsız üniversite ve bölüm açmak yerine, ülkenin gereksinim duyduğu elemanlar yetiştirilmeli; yine gereksinim doğrultusunda yeterli eğitim kadrosu ve kütüphane, derslik, laboratuar, yurt v.b. alt yapısı tamamlanmış kuruluşlar oluşturulmalı; şimdiye kadar açılmış bulunan üniversitelerin eğitim düzeyi artırılmalı, nitelik eşitsizliği ortadan kaldırılmalı ve denetimler yapılmalıdır.

Konya Şube Yerel Öğrenci Üye Kurultayı:

Şube Eğitim Salonunda  26 Şubat 2011 tarihinde Yerel Öğrenci Kurultayı, Oda Yönetim Kurulu Üyesi Çağdaş AKAR, MMO Konya Şube Yönetim Kurulu Üyesi A.Hakan ALTUN,  Makine ve Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrenci Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Kurultayda Öğrenci komisyonun işleyişi, Oda-Üniversite-Sanayi işbirliği, Mühendislik Eğitimi ve Öğrenci küplerinin işleyişi konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Mersin Şube Yerel Öğrenci Üye Kurultayı:


TMMOB MMO Mersin Şubesi‘nin 7.Dönem Öğrenci Yerel Kurultayı 02 Mart 2011 tarihinde, Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr.H. İbrahim Ekiz,M.Ü Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Zeren, Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar , Oda Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Tahsin Akbaba, Şube Yönetim Kurulu Başkanı Naci Erçolak, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Temamoğulları,Erdoğan Bayram, İlhan Adlığ , İbrahim Yücesoy, Mahmut Taşhan, Şube Müdürü Nejat Kılıç, Şube Teknik Görevlisi H. Emrah Dayıcık ve  yoğun öğrenci üye katılımıyla gerçekleştirildi.

Kurultay Gündem maddeleri olan;

1-MMO Öğrenci Üye Örgütlülüğü
2-Mühendislik Eğitimi ve Geleceksizlik
3-Mühendisin Toplumsal Rolü
4-Üniversitelerde Öğrenci Sorunları
5-Eğitimde Ayrımcılık

konularından  "Mühendislik Eğitimi ve Geleceksizlik" ve " Üniversitelerde Öğrenci Sorunları" maddeleri tartışıldı.

Şube Yönetim Kurulu Başkanı Naci Erçolak‘ın açılış konuşmasının ardından Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı H.İbrahim Ekiz, Mersin Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Zeren birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından söz öğrencilere verildi. Öğrenci Üye Komisyonu  Başkanı Sinan Oğurol‘un moderatörlüğünü yaptığı kurultayda 2 ana başlıkta komisyon üyeleri birer konuşma vw sunum yaptılar. Üniversitelerde öğrencilerin  karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri tartışmaya açıldı. Söz alan öğrenciler serbest kürsüde  konuşmalarını yaptılar.

Samsun Şube Yerel Öğrenci Üye Kurultayı:

05 Mart 2011 tarihinde Şube konferans salonunda MMO Samsun Şube Başkan Yardımcısı Ahmet DURSUNOĞLU, MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Mustafa ÖZBEY ve Genel Merkez Teknik Görevlisi Mahir Ulaş AKCAN‘ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Kurultay Gündem maddeleri olan;

1-MMO Öğrenci Üye Örgütlülüğü
2-Mühendislik Eğitimi ve Geleceksizlik
3-Mühendisin Toplumsal Rolü
4-Üniversitelerde Öğrenci Sorunları
5-Eğitimde Ayrımcılık

konularından  "Mühendislik Eğitimi ve Geleceksizlik" ve " Üniversitelerde Öğrenci Sorunları" maddeleri tartışıldı.

MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Mustafa ÖZBEY‘in konuşmasının ardından MMO Genel Merkez Teknik Görevlisi Mahir Ulaş AKCAN, MMO Samsun Şube Başkan Yardımcısı Ahmet DURSUNOĞLU birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından söz öğrencilere verildi. MMO Samsun Şube Öğrenci Üye Komisyonu Başkanı Tahsin Umut GÜNAYDIN‘ın oturum başkanlığı yaptığı kurultayda 2 ana başlıkta komisyon üyeleri birer konuşma yaptılar. Daha sonrasında öğrencilere söz verilerek konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Trabzon Şube Yerel Öğrenci Üye Kurultayı:

Yerel Öğrenci Kurultayı 19 Şubat 2011 Cumartesi günü 81 öğrenci üyenin katılımıyla düzenlendi. Kurultaya Oda Yönetim Kurulu Üyesi Baki ÇINAR, KTÜ Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ertan BAYDAR, KTÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emrullah DEMİRCİ, Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin ARICI, Şube Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdullah ÇUVALCI, Şube Sekreteri Sezgin ÇAKIN, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Volkan BEKTAŞ ve Mustafa Sabri DUMAN ve Şube personeli  katıldı.

Kurultayda ;

MMO Öğrenci Üye Örgütlülüğü
Mühendislik Eğitimi ve Geleceksizlik
Mühendisin Toplumsal Rolü
Üniversitelerde Öğrenci Sorunları
Eğitimde Ayrımcılık

konuları ele alındı.

Şube Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdullah ÇUVALCI‘nın açılış konuşmasının ardından Oda Yönetim Kurulu Üyesi Baki ÇINAR, KTÜ Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ertan BAYDAR, KTÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emrullah DEMİRCİ birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından söz öğrencilere verildi. Öğrenci Üye Komisyonu  Başkanı Serkan KARAKAŞ‘ın moderatörlüğünü yaptığı kurultayda 5 ana başlıkta komisyon üyeleri birer konuşma yaptılar. Üniversitelerde öğrencilerin  karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri tartışmaya açıldı. Söz alan öğrenciler serbest kürsüde  konuşmalarını yaptılar.

Zonguldak Şube Yerel Öğrenci Üye Kurultayı:

5 Mart 2011 Cumartesi Günü Şube Konferans Salonunda Öğrenci Üye Yerel Kurultayı yapıldı. Kurultaya Oda Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Aydın, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Bartın İl Temsilciliği Başkanı Murat Erkaya, Karaelmas ve Bartın Üniversitelerinden Öğrenci Üyeler katıldı.

Tüm »

08.03.2011 tarihinden itibaren 2746 defa okunmuştur.

 
SAYFA ÜSTÜ
ÖNCEKİ SAYFA

COPYRIGHT © 2024 TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTİYET CADDESİ No:19 KAT:6-7-8 KIZILAY / ANKARA
TEL: 0850 495 0 666   FAKS:(+90) 312 417 86 21
E-POSTA:

Key İnternet Hizmetleri